Новини


Кметът инж. Хасан Азис откри учебната година в СОУ „П.Р.Славейков”
[15 Септември 2015]Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис присъства на откриването на новата учебна година в СОУ”П.Р.Славейков”, което е най-голямото училище в Южна България.
„Този ден е важен за всички нас – ученици, учители и граждани, защото българското образование зависи от подкрепата и общите усилия на всички ни, за създаване на доброто и качествено образование, за изграждане и възпитание на подрастващото поколение, за утвърждаването ни като модерна европейска държава”, посочи в словото си кмета. Той пожела на учениците успешна учебна година, през която да открият още много интересни неща, свързани със света около тях, да вярват в силата на науката, защото тя променя съвременния свят, да вярват в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.
В приветствието си към седемте паралелки първокласници кметът ги призова да подадат с вяра и доверие ръка на своите учители, защото те ще ги поведат по пътя на мъдростта и знанието.
На учителите той пожела много сили и творческо дръзновение, за да дадат на своите ученици качествено образование!
След като удари първия звънец кметът и директорът на училището Милко Багдасаров поздравиха първокласниците по време на първия им урок.

Новината е посетена: 1081 пъти

2012 - 2017 © Municipality of Kardjali. All Right Reserved.